این مقاله قصد دارد با بیان تفاوت ها و شباهت های جزئی میان آرایش و گریم به این سوال پاسخ دهد که آیا این تفاوت ها می توانند در جهت زیباتر شدن چهره مکمل یکدیگر باشند و از طرفی قصد دارد تا با شناسایی تکنیکهای مورد استفاده در آرایش و گریم شناخت بهتری از این دو فرایند در اختیارتان قرار دهد.
آرایش چیست؟
آرایش کردن به معنی افزودن است و در اصل در برابر واژه پیرایش قرار می گیرد که به معنی کم کردن است امروزه در اصطلاح عام هردو واژه به غلط درمورد زیبایی چهره به کار می روند و به معنی عملیاتی هستند که ظاهر فرد را زیباتر جلوه می دهد.
معمولا در ایران آرایش برای زنان و پیرایش برای مردان به کار میرود خدمات زیبایی زنان از قبیل قرنیه سازی ابرو کوپ آرایش چهره و شینیون، براشینگ ، رنگ و مش،بافت مو، خدمات ناخن پدیکور و مانیکور، اپلاسیون، ازجمله خدمات آرایش هستند.
ایران هفتمین کشور مصرف کننده مواد آرایشی در دنیا و دومین کشور خاورمیانه است ژاپن اولین مصرف کننده مواد آرایشی جهان است.
لغت نامه مریام وبستر، ساده ترین تعریف از آرایش و 4 دلیل اصلی آرایش کردن را اینگونه بیان میکند: آرایش ابزاریست جهت به کار بردن رنگ ها برای زیباتر نشان دادن چهره و دیگر اعضای بدن، مثل: دست ها و پاها که عمدتا 4 دلیل اصلی دارد.
- میخواهیم نقص های جزئی را بپوشانیم.
- میخواهیم احساس خوب و اعتماد نفس پیدا کنیم چون آرایش به ما برای تمام روز روحیه می دهد.
- احساس نقاشی را دارم که روی یک بوم سفید قابلیت خلق یک اثر فوق العاده با استفاده از رنگ را دارد.
- آرایش راهی است برای بیان احساسات ما و همراه کردن رنگ برای درک بیش تر مخاطب از نوع احساس.
نکته مهم در رابطه با آرایش این است که در اغلب مواد آرایشی از ویتامین ها و مرطوب کننده های پوست نیز استفاده می شود به همین خاطر می تواند مفید نیز باشد.
گریم چیست؟
گریم یا چهره پردازی، حرفه ای است هنری در سینما، تئاتر، تلویزیون، عکاسی و مراسم خاص که به منظور تغییر چهره انجام می پذیرد. همچنین هنری است که برپایه علوم زیبا شناسی، مردم شناسی، فیزیک، شیمی و تاریخ عمومی استوار است.
شخصیت شناسی به یک چهره پرداز کمک می کند تا بتواند در خلق شخصیت های نمایشی و جلوه های ویژه زیبایی توانمند باشد.
متعادل سازی:
پایه هنر چهره پردازی، متعادل سازی است. از طرفی چهره پرداز باید بتواند با گریم، چهره و نور چهره را متعادل سازد و آن را دارای ابعاد کند. با توجه به نظریات زیبا شناسان از روی مجسمه ونوس، ابتدا باید یک چهره ایده ال را به درستی شناخت، که آشنایی با اندازه و نسبت های اعضاء چهره شرط لازم آن برای متعادل سازی می باشد.
ریشه و اصل پیدایش گریم را دردوران ابتدایی در مراسم آئینی می توان پیداکرد، در این مراسم از گریم به شکل ابتدایی استفاده شده است.
چهره ها را با رسوب مختلف، رنگهای معدنی وعصاره گیاهان رنگ آمیزی می کردند و گاه صورتک هایی که از پوست درختان تراشیده شده بود برچهره می نهادند.
درطول زمان هم چنان گریم را نزد مصریان می توان یافت که عمدتا اطراف چشمان را با رنگ سبز و خطوط سیاه رنگ آمیزی می کردند.
این هنر بر پایه نقاشی و مجسمه سازی بنا شده است. نقاش نخست با کمک قلم مو صفحه بوم را بارنگی می پوشاند، سپس با سایه روشن منظره یا چهره ای می افرید، این توضیح، ساده ترین شکل از گریم است.
گریم در2 نوع است:
- گریم صحنه
نوع اول گریم، گریم صحنه می باشد که شامل: تئاتر و اپرا و باله است.
- گریم اکران
نوع دوم گریم، گریم اکران می باشد که شامل سینما تلوزیون و عکاسی است که تکنیک کار هر کدام تا حدودی از هم متمایز می باشد اما پایه و اساس هردو یکی است ، ولی در رنگ آمیزی چهره و کاربرد رنگ تفاوت کلی دارد.
تفاوت آرایش و گریم در نحوه اجرا:
تفاوت آرایش و گریم در:
- نوع اجرا
- مورد استفاده
- جایگاه مدنظر
می باشد، از طرفی نباید فراموش کرد که گریم آرایش غلیظ نیست به طوریکه ممکن است در آرایش های ملایم و طبیعی هم از گریم استفاده شود و یا در آرایش های غلیظ هیچ نوع گریم صورتی انجام نگیرد.
امروزه فرایند گریم و آرایش باهم آمیخته شده اند و بسیاری از آرایشگران در جهت رفع نواقص چهره از تکنیکهای گریم استفاده می کنند. آرایش می تواند روزانه انجام گیرد اما از فرایند گریم درمواقع خاص استفاده می شود.
نکته مهم در انجام گریم، شناخت در مورد اکونومی است تا بواسطه آن بتوان، تاثیرات چاقی و لاغری و حجم دادن به لب ها و گونه ها و ابعاد صورت درست انجام شود. از ترکیب گریم و آرایش می توان جهت رفع عیوب و نواقص چهره توسط گریم و درهمین راستا وارد شدن به دنیای آرایش یاد کرد.
بسیاری از افراد تصور می کنند که هر نوع آرایش سنگینی گریم نامیده می شود، در صورتی که آرایش های جدید ممکن است گریم های کامل و دقیقی داشته باشند. در نگاه اول، صورت فرد کاملا طبیعی و بدون آرایش دیده می شود که این نوع گریم بیش تر در گریم سینمایی و بر روی چهره بازیگران کاربرد دارد.
در این روش از رنگهای کم تر و در طیف رنگی نود استفاده می شود، از طرفی با زیر سازی کامل و استفاده از ترفندهای گریم نقص های چهره برطرف شده و با پررنگ کردن و جلوه دادن بیش تر به برخی از بخش های صورت، زیبایی افراد دوچندان خواهد شد.
نتیجه
آرایش در باب زیبا شناسی و زیبا سازی قابل درک است اما گریم قادر به تغییر مبنای صورت است در حدی که چهره شما به کل عوض شده و شبیه به فرد دیگری می شود.
گریم نیاز به یادگیری تکنیک هایی دارد، در صورتی که آرایش بدین صورت نیست و هرفردی با دیدن یک فیلم آموزشی می تواند آرایش را انجام دهد با استفاده از آرایش شما تنها می توانید رنگ بیشتری به چهره خود بدهید و در نهایت تغییرات کلی در چهره اتفاق نمی افتد اما در گریم تغییرات بنیادی از قبیل: قلمی کردن بینی، برجسته شدن گونه، درشت تر شدن چشم ها و زاویه سازی فک و صورت اتفاق می افتد.